OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 17.03.2024 11:45:37 

KST SĽUBICA VOJKOVCE

   Vitajte na stránke KST Sľubica Vojkovce  

                                

 

KDE NÁS NÁJDETE

    Obec Vojkovce (520 m n.m) sa nachádza v južnej časti pohoria Branisko, pod vrcholom Sľubica (1129 m n. m.) v okrese Spišská Nová Ves.

HISTÓRIA KLUBU

    Klub bol založený v r. 2001 nadšencami turistiky Petrom ČISÁROM, Jánom BALUCHOM, Jozefom GABOROM, Miroslavom LEGÁTOM , Annou ULIČNOU a Ondrejom KURILCOM. Postupne sa klub rozrastal na dnešný počet 27 členov. Zásluhu na vzniku klubu má aj Obecné zastupiteľstvo a starosta obce. Prvá turistická akcia ktorú klub organizoval dňa 26.12.2001 bol Štefánsky výstup na Sľubicu za účasti 21 turistov z Vojkoviec a okolia. Postupne sme sa začali zúčastňovať akcií organizovanými klubmi KST. Členovia klubu sa zúčastnili na výstupoch a prechodoch vo Vysokých a Nízkych Tatrách, Slovenskom Raji, Malej a Veľkej Fatre, Chočských vrchoch, Pieninách, Poloninách a v zahraničí v Českej republike - Moravský kras, Šumava, Krkonoše..., Poľsku - Poľske Tatry.... Našou zatiaľ najvýznamnejšou akciou, ktorá preverila naše organizačné schopnosti a odhodlanosť pomôcť prírode a životnému prostrediu bolo 42. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska na Sľubici 28.5.2005, na ktorom sa zúčastnilo cca 600 turistov z celého Slovenska a zahraničia....

SÚČASNOSŤ KLUBU

      V súčasnosti sa klub zameriava na spoznávanie krás Slovenskej prírody, usporiadavame 3 celoslovenské akcie, ktoré sú VOJKOVSKA 25-ka , VOJKOVSKA 50-ka,  a ŠTEFÁNSKY VÝSTUP NA SĽUBICU . Na všetky naše akcie Vás srdečne pozývame, bližšie info nájdete v kalendári turistických akcií.